Партей може да стане наследник на Фернандиньо в Сити


Н. Гавазов

Партей може да стане наследник на Фернандиньо в Сити

Манчестър Сити обозначи своя интерес към халфа на Атлетико Мадрид  Томас Парти като възможен наследник на Фернандиньо.

Както е известно, вече няколко трансферни прозореца "гражданите" се опитват да намерят футболист, който в бъдеще може да стане достоен заместник на Фернандиньо в опорната зона.

Просто е невъзможно Сити да продължи да бави решаването на този проблем  - особено в светлината на непосредствената заплаха от забрана за трансфери  поради нарушения на правилата на финансовия феърплей  и факта, че Фернандиньо ще бъде на 34 години през май.

През последните месеци много дефанзивни  полузащитници играха на "Етихад" - от Рубен Невес от Улвърхемптън до Танги Ндомбеле от Олимпик Лион.

Но водещото футболно издание на Гана Ghanasoccernet твърди, че Сити вече е хвърлил око върху Партей, а мениджърът на "гражданите“ Хосеп Гуардиола е голям фен на таланта на Томас.

25-годишният футболист  има договор до 2023 г. с опция за изкупуване за 80 милиона евро (68 милиона паунда), но Атлетико вече е загрижен от интереса на други клубове към  Томас и обмисля да го награди с нова сделка.

Ghanasoccernet също така добавя, че Сити  може да се опита да замени Партей със своя полузащитник Илкай Гюндоган, който не е съгласен да поднови договора, който изтича през следващата година.

  Сподели
417