Пеп: Санчо се уплаши и напусна, Фоден - не


И. Ангелов

Пеп: Санчо се уплаши и напусна, Фоден - не

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че според него сензацията на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо е показал слабост, като не е приел предизвикателството на Висшата лига с "гражданите". Санчо не подписа нов договор с клуба и напусна в посока Бундеслигата през август, 2017 г. за 8 милиона лири.

След 12 срещи в дебютния си сезон той се превърна в един от ключовите играчи за тима на Дортмунд, който рано застана като фаворит за титлата.

"Не знам за него. Той не искаше да приеме това предизвикателство. Тази възможност да разбере на какво е способен. Сега той се представя невероятно. Изключително добър сезон прави. Какво ли щеше да се случи с него ако този сезон беше в Сити? Не зная.

"Отново, при играчите всичко зависи от тях и какво правят на терена."

Младият колега на Санчо - Фил Фоден остана в Сити и отново сътвори сензация сред привържениците, като в победата в Шампионска лига над Шалке със 7:0 той счупи рекорда и за най-млад реализатор за клуба в Европа:

"Разбира се, Фоден може да играе повече минути, но можеше да играе и много по-малко. Не трябва да забравяме, че той е само на 18 и това е първият му сезон с първия отбор, в който получава минути. Той вече е играл в полуфинали за Купата на лигата, в състезания, в които обикновено не можеш да рискуваш. Игра във Висшата лига при много срещи до края. Игра във важни мачове. Игра в Къмюнити Шийлд. Игра много минути и ще продължава така.

"Процесът трябва да е спокоен. Колко млади таланти избухнаха и бяха национали, а след това не ги видяхме повече? Ние искаме от него да остане 10 или 11 или 12 сезона с нас, да играе редовно, и всеки сезон да става все по-силен. 

"Той е невероятен талант, но все още има много за развитие. Просто е за неговата възраст. В нея той трябва да получи време да расте и да създава. Той е на 18. Важно е да знае, че може да играе с нас и той знае, че му вярваме. Това е най-важното."

  Сподели
500