Солскяер: Търсим качество, а не Бейл


И. Ангелов

Солскяер: Търсим качество, а не Бейл

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че тимът трябва да търси дългосрочни проекти за да гради състава си за следващия сезон, като той коментира и слуховете за преминаване на Гарет Бейл в тима. През 2013-та Юнайтед опита всичко да привлече уелсеца, който тогава премина в Реал Мадрид, като след идването на Зидан обратно в "белия балет" започна да се предполага, че той ще освободи звездата. Агентът на Бейл потвърди, че вероятно той ще търси изход от Реал.

"Аз наистина не мога да коментирам за Гарет Бейл или други специфични играчи защото те са собственост на други отбори. Но ние трябва да търсим качествени имена, определено, и играчи, които ще ни подобрят като състав. Има толкова много фактори, за които да мислиш когато подписваш с играчи. Лесно е когато си медия или фен, защото мислиш краткосрочно. Ние трябва да мислим за бъдещето, както и кой ще се впише като личност и характер.

"Така че има много неща, за които да се мисли.

"За да печелиш трофеи, ти трябва да спечелиш един или два много тежки мача. Това са определящите моменти. През 1999-та ние спечелихме срещу Челси и Арсенал, и тогава мислиш, че ще получиш малко късмет напред. След това идва Уулвс, но ние знаем колко тежко може да стане срещу тях. 

"Сравнения с този сезон и 99-та? Е, ние не претендираме за титлата този сезон, но сме на път в други две състезания. Колкото повече мачове печелиш, толкова повече увереност трупаш, повече глад идва за играчите. Всеки един мач, който печелиш наслагва слой над това, по пътя до достигане на отбора, който искаш да си. 

"Така че не съм съгласен с Гари Невил, който казва, че отбори трябва да напуснат това или онова състезание, и да се концентрират над друго."

Юнайтед се падна с Барселона в четвърт-финалите на Шампионска лига:

"Аз мисля, че показахме срещу ПСЖ, че можем във всеки ден да победим топ отбор. Но в тези мачове има големи въпросителни и нещата се решават от минимална разлика. Разбира се, ВАР, макар че за мен беше дузпа, но и с ВАР можеш да извадиш лош късмет в последната минута. Ако решението не бе в наша полза щяхме да напуснем и хората нямаше да говорят за представянето на ПСЖ. 

"Така че можеш да стигнеш до края, но трябва и малко късмет по пътя."

  Сподели
670