Джерард разубедил Суарес от трансфер в Арсенал


Н. Гавазов

Джерард разубедил Суарес от трансфер в Арсенал

Нападателят на Барселона Луис Суарес заяви, че през лятото на 2013 г. съотборникът му в Ливърпул Стивън Джерард го разубедил относно готвен  трансфер в Арсенал.

Две и половина години след прехода си към "червените" от Аякс, Суарес изрази желание да продължи кариерата си в Арсенал, който тогава се водеше  от Арсен Венгер.

Именно по онова време клубът от "Еирейтс"  изпадна в комична ситуация, след като  направи известната си оферта да купи Луи в размер на 40 милиона плюс един паунд, надявайки се, че в договора на нападателя има клауза за откупване в размер на 40 милиона паунда.

Въпреки това, с помощта на Джерард, Ливърпул  успя да спаси играча от  националния отбор на Уругвай за още не една година, след което Суарес бе продаден на Барселона.

"Попаднахме в Лига Европа, но сезонът за нас бе лош. Щях да отида в Арсенал, убеждавайки се, че това ще бъде правилната стъпка, но Стивън ми каза: "Обещавам ти, че ако останеш тази година и ни посветиш още един сезон, през следващата година ще можеш да отидеш в Байерн, Барселона, Реал Мадрид - където поискаш. Но в Арсенал няма да си по-добре".  

Това бе  последният разговор с Джерард тогава, след което казах на моя агент, че съм взел решението и оставам.

Думите му ме убедиха в онзи  момент. Те звучаха от човек, който се грижеше за мен, който ми желаеше доброто, който видя моите страдания в тренировките и ме видя тъжен.

Това бяха думи от истински капитан, те оказаха голямо влияние върху мен и също ми помогнаха", заяви Суарес.

  Сподели
449