Емери: Днес дадохме отговор


Н. Гавазов

Емери: Днес дадохме отговор

Мениджърът на Арсенал Унай Емери разговаря с журналисти след мача с Манчестър Юнайтед от 30-я кръг на Висшата лига на Англия.

това ли е най-добрият мач от сезона ...

"Не знам дали това представяне е най-доброто през този сезон. Мисля, че се подобряваме, а също така мисля, че сме конкурентни в различни мачове срещу различни отбори. Днес дадохме отговор. Използваме различни системи и различни играчи, но преди всичко  днес се гордеем с всеки играч. Преди всичко искам да благодаря на нашите фенове, защото те ни помогнаха много и можем да създадем такава чудесна атмосфера, както днес, в следващите мачове, включително и в четвъртък. Играчите се представиха много добре, показвайки голям дух и ангажимент за работа".

за това, че Обамеянг  реши да изпълни дузпата ...

"Той има опит и е изпълнявал много дузпи. Понякога играчът отбелязва, понякога не, но най-важното е, че това е едно действие на терена. Той има личност и увереност, а днес в мен имаше същото доверие към  него като и през миналата седмица".

обсъжда ли с играчите реда на изпълнение на дузпите...

"Имаме няколко различни играчи, които могат да изпълняват - и по време на кариерата си са вкарали голове от дузпа. Обамеянг има опит и е експерт по отбелязването на головете. Лаказет също може да изпълнява дузпи и днес имах еднаква увереност в двамата играчи".

имаше ли дузпа ...

"Един тънък епизод, подобно на миналата седмица. Срещу Тотнъм те дадоха дузпа срещу нашата врата, а днес ни дадоха дузпа срещу Манчестър. Мисля, че можем да сме щастливи."

за гола  на Джака ...

"Мисля, че всеки играч има свои качества. Тук съм само за една година, а вие знаете, че Джака е специалист по далечни удари. Той може да стреля от различни позиции на полето. Като правило ударите му са много опасни. Днес той реши да нанесе удар и вкара, но мисля, че той може по-често да стреля по вратата.

за фена, който навлезе на терена и бутна Смолинг ...

"Не ми харесва това, но то е извън моя контрол. Мисля, че можем да се насладим на този мач с всеки фен, а днес много се гордея с всеки фен, който ни помогна, но мисля, че трябва да го правим с уважение".

говорихте  ли с Джош Крьонке ...

"Не, не съм говорил с него, но знам, че е тук. Може би утре ще можем да се срещнем".

за борбата за топ 4 ...

"Бяхме позитивни в трудни времена и останаха спокойни в съзнанието си. Сега, след тези победи, можем да бъдем позитивни, но това няма да промени нашата идея. Трябва да продължим да вървим напред и знам, че ще бъде трудно. Сега имаме два турнира. Висшата лига и Лига Европа. Ще проведем  следващия мач с Нюкасъл след  три седмици, което е много. Сега сме фокусирани върху четвъртък.

Днес сме щастливи, ще анализираме мача. Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм се борят с нас. Ще имаме трудни мачове и е много важно да бъдем последователни. Бяхме спокойни, страстни и продължихме да се усъвършенстваме. Знаем, че в един мач много може да промени един епизод,  така че е много важно да контролираме емоциите си".

за сухия мач ...

"Да, това е много важно. Също така е много важно да се използват различни системи и различни играчи, за да можем последователно да спечелим. Но това не винаги работи, както беше при Тотнъм през  миналата седмица. Усъвършенстваме се и се чувстваме по-добре с голяма увереност, но трябва във всеки мач да се оттласкваме и да работим".

  Сподели
429