Солскяер иска да направи от Юнайтед най-работоспособния отбор във ВЛ


Н. Гавазов

Солскяер иска да направи от Юнайтед най-работоспособния  отбор във ВЛ

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер  поиска от хората си  да станат най-ефективния отбор в лигата, заявявайки, че няма да толерира онези, които не работят достатъчно усилено.

Под ръководството на Солскяер  "червените дяволи" направиха впечатляващ пробив, като се изкачиха до четвърто място във Висшата лига и достигнаха до четвъртфиналите на Шампионската лига, отстранявайки по пътя си ПСЖ.

Някои обясняват трансформацията на тима с  емоционалния подем  от смяната на мениджъра, но Оле е убеден, че няма да позволи на колектива  да се отпусне.

"Вече имаме фундамент. Просто трябва да добавим някои атрибути, които наблюдавахме срещу ПСЖ. Говоря за неща като дистанцията, която бяхме провели. Срещу ПСЖ  поставихме рекорд в това отношение.

Няма абсолютно никаква причина, поради която Юнайтед не трябва да бъде най-ефективният отбор в лигата. Винаги съм изисквал от играчите да свършат много работа, да запазят настроението и формата си.

Затова трябва да продължим да работим за подобряване на физическата подготовка. Играчите знаят какво се изисква от тях, ако искат да се борят за върха през  следващия сезон.

Те трябва да имат този навик - непрекъснато да се подобряват, защото най-добрите отбори в лигата го правят. Те се движат повече от нас, а това е неприемливо.

Обичам да работя с отбори, които играят нападателно, които тичат напред, да преследват топката и да се работи по-усилено от противника. Навремето Гигс и Бекъм работиха  за двама, сърфирайки по фланговете си.

Те не просто стоят и чакат топката, те работят усилено. Когато играете за Манчестър Юнайтед, не можете просто да си помислите: "Аз съм талантлив и просто ще правя магията си, когато получа топката.

Това не е достатъчно и това няма да е достатъчно, ако искаме да се конкурираме с първите два отбора", заяви Солскяер.

 

По-късно днес Юнайтед ще гостува на Арсенал в мач от 30-я кръг на Висшата лига на Англия.

  Сподели
296