Източник: Юнайтед ще назначи Солскяер за постоянен мениджър


Н. Гавазов

Източник: Юнайтед ще назначи Солскяер за постоянен мениджър

Ръководството на Манчестър Юнайтед ще одобри Оле-Гюннер Солшер за постоянен мениджър на отбора, съобщава The Mirror. Според публикацията,  заплатата на норвежкия специалист ще бъде 8.7 млн. евро годишно, което е приблизително два пъти по-малко от това на бившия наставник на тима  Жозе Моуриньо.

Напомняме, че 46-годишният Солскяер  оглави Манчестър Юнайтед през декември 2018 г., замествайки португалския специалист  като наставник на манкуанците. Под ръководството на Оле "червените дяволи" записаха 10 победи и две равенства в английската Висша лига, спечелиха 32 точки и по този начин се върнаха в борбата за място в топ 4.

Към момента  Манчестър Юнайтед се намира  на четвърто място в класирането на шампионата на Англия, с актив от  58 точки - с три по-малко от третия Тотнъм.

По-рано през седмицата "червените дяволи" победиха ПСЖ с 3:1 в мач-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига и се класираха за следващата фаза на турнира. Така Юнайтед стана първият отбор в историята на турнира, който успява да заличи пасив от два гола в домакински мач.

  Сподели
430