Юнайтед в топ 4 след драматична победа


И. Ангелов

Юнайтед в топ 4 след драматична победа

Манчестър Юнайтед прие Саутхемптън в срещата от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига. Днес домакините изоставаха в резултата, обърнаха срещата в своя полза, допуснаха изравняване, но в крайна сметка в самия край се добраха до драматичната победа с 3:2, която ги постави над Арсенал в класирането за момента.

В 26-ата минута днес Валери откри резултата за гостите с изключителен удар от дистанция с много сила и право в ъгъла на вратата за 1:0. Преди и след гола Юнайтед редуваше положения пред Гън, но вратарят пазеше вратата си много добре.

Последва контузия на Алексис Санчес за Юнайтед, а той бе заменен от Далот в началото на втората част. Така играта на Юнайтед се подобри значително и в 53-ата минута Андреас Перейра реализира нов красив гол за 1:1, по подобие на първото попадение в мача. 

В 59-ата Лукаку вкара за 2:1 с фалцов удар ниско и далеч от вратаря. Последва нов шедьовър на Уорд Прауз в 75-ата минута от пряк-свободен удар близо до вратата на Де Хеа за 2:2. В 88-ата минута отново Лукаку пък реши срещата за 3:2, малко преди да бъде отсъдена дузпа за Юнайтед, която Погба пропусна.

  Сподели
417