Почетино: Трябва ни още един магьосник


И. Ангелов

Почетино: Трябва ни още един магьосник

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сподели мнението си, че отборът няма да може да претендира за злато със сегашния си бизнес модел. Според треньора тимът се нуждае от още един добър играч за да конкурира опонентите на върха.

"Може би ако председателят Даниел Леви ми каже за следващия сезон 'трябва да спечелим титла, трябва ни Шампионска лига или Висшата лига', аз ще му кажа Даниел, ти трябва да намериш още един магьосник, който да направи това, защото иначе няма да се промени нищо.

"Можем ли да сме там? Да. Ще се борим ли? Да. Ще сме конркурентни ли? Разбира се. Но не можеш да кажеш, че задължително ще спечелим ако нямаме правилните оръжия. Не можеш да поставиш пистолет на челото ми и да кажеш 'трябва да спечелим' ако не се борим с повече. 

"Аз чувам хората да казват 'Почетино е там от 5 години и нищо не спечели'. Разбира се, че това е така, но това, което правим тук е повече от титла. Аз мисля, че ситуацията е подобна както в Арсенал. Проблемът е, че нямаме всички отговори. Аз не съм собственика на клуба и не съм човекът, който ще обясни бизнес плана за бъдещето.

"За да бъдем в топ 4 и да играете в Шампионска лига, това беше само мечта преди пет години. Да пристигнеш в такова добро състояние на новия стадион - това е повече от титла, повече от Купата на лигата. Говорим за по-големи неща. Разбира се, бихме искали трофей - ФА Къп, Карабао Къп, Висша лига, ШЛ. Но отговорността в този клуб е огромна. Трябва да си сигурен, че оцеляваш."

  Сподели
421