Клоп: Тази среща не решава нищо


И. Ангелов

Клоп: Тази среща не решава нищо

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че днешната среща с Манчестър Юнайтед ще е просто един от големите мачове за отбора през сезона, но той няма да се отрази в крайното класиране за титлата във Висшата лига. Ливърпул има мач по-малко от лидера Манчестър Сити, и с успех мърсисайдци ще застанат именно на 3 точки напред на върха.

"Дали ние искаме да спечелим тези три точки и да застанем пред Сити? Разбира се, че да. Дали победа над Юнайтед ще донесе повече от три точки? Не, защото ние все още трябва да играем с Тотнъм и Челси, и други трудни отбори до края на сезона.

"Ние имаме три големи мача тази седмица и Юнайтед е само един от тях. След това играем с Уотфорд, който е наистина добър отбор и с малко постоянство може да влезе в топ 6. После имаме Евертън на гости. Те ще навлязат в тази среща като за финал на Световна купа след като ги победихме на Анфийлд с гол в 96-ата минута.

"Ако се намираш където сме ние, на върха или близо до върха и се целиш в титлата, всеки един мач е важен. Юнайтед изглежда в страхотна форма, Солскяер ги върна в пътя и ако ние спечелим на гости ще е огромен резултат, но тези три точки няма да са по-ценни от другите точки, които ще съберем.

"Ако останем силни до края на сезона всичко ще е наред. Не можем да си позволим да поставим голяма важност на един конкретен резултат в момента."

  Сподели
415