Клоп: Всички казват, че това е МАЧЪТ


И. Ангелов

Клоп: Всички казват, че това е МАЧЪТ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че той и момчетата му са готови за изключителен край на сезона и спечелване на първа титла от 29 години от клуба. След поредни равенства наскоро срещу Лестър и Уест Хем, мърсисайдци възвърнаха формата с 3:0 над Борнемут в последния кръг на Висшата лига, и така съревнованието с Манчестър Сити на върха продължава при равен брой точки и по-малко вкарани голове за "червените" в момента. Сити обаче има мач повече.

Мачът по-малко е с Манчестър Юнайтед и се играе утре, а Клоп коментира:

"Всеки във футбола знае, че Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул е един от най-големите мачове в световния футбол. Трябва да се подготвим и да изиграем добър мач. Аз мисля, че се намираме в прекрасна форма. Имахме проблем или два, преди три седмици когато имахме две равенства, но все още имаме шанс да изиграем изключителен последен период от сезона, като стартът идва с един от най-тежките мачове.

"Трябва да сме готови за всеки мач. Това наистина е голям мач, знам го, уважавам това. Мислите ли, че това е голям мач само за Манчестър Юнайтед? Ако влезете в съблекалнята ни, ще видите какво е.

"Ако гледаме на този мач както повечето хора, щяхме да мислим, че това е Мачът. Но това щеше да е прекалено голямо напрежение за всички. Не може да подхождаш така. Аз не мисля за загуба, но дори да загубим ще останем на равни точки с Ман Сити. Това е най-лошото, което може да се случи.

"Да, трябва да сме на 100% готови за да имаме шанс тук. Но ние сме достатъчно силни, за да предизвикваме уважение и у тях."

  Сподели
507