Емери: Трябва постоянство за топ 4


И. Ангелов

Емери: Трябва постоянство за топ 4

Мениджърът на Арсенал Унай Емери подкрепи своите играчи да покажат постоянство в преследването на топ 4 на класирането във Висшата лига. Арсенал се намираше на поредица от 22 мача без загуба в началото на сезона, но всичко се срина след загубата с 3:2 от Саутхемптън в средата на декември. От тогава тимът загуби 7 от 15-те си срещи и напусна двете домашни купи.

Емери обяви, че е бил впечатлен от последната победа у дома над БАТЕ в Лига Европа с 3:0:

"Аз мисля, че също така създадохме добро чувство за феновете, добра атмосфера, дадохме им енергия и качество. Тези две неща са важни. Качество и енергия. Аз искам да развия капацитета на този отбор. Аз мисля, че тук, у дома, ние работи по-добре, отколкото на гости, но целта ми е да постигнем постоянство.

"Искаме да постигнем този интензитет. У дома ние го създаваме, изискваме от всеки играч да пресира 90 минути и да създаде трудности на противника 90 минути. Така направихме срещу БАТЕ, но всеки мач е нов раздел, ново предизвикателство. Аз предпочитам да заменям някои играчи, когато сметна, че други ще донесат повече интензивност.

"Обичайно имаме играчи, които не са играли в миналия мач и това ни помага. За нас Висшата лига е първото по важност състезание и ние се борим с Манчестър Юнайтед и Челси за една позиция. В неделя предизвикателството е голямо срещу Саутхемптън. Аз искам да се борим с феновете всеки мач и да играем добре, за да се развиваме. Затова неделя ще е важна. Ще играем и в сряда, така че ни трябват всички играчи. Всеки играч ни трябва за трудните моменти."

  Сподели
419