Ник Поуп може да замени Чех в Арсенал


Н. Гавазов

Ник Поуп може да замени Чех в Арсенал

Арсенал разглежда вратаря на Бърнли  Ник Поуп за замяна на Петър Чех, който завършва своята игрална кариера в края на сезона.

Преди месец 36-годишният Чех, който загуби статута на първия номер на "артилеристите"  през този сезон, сложи край на слуховете за бъдещето си, обявявайки решението си да закачи ръкавици на пирона през май.

Така покупката на вратар, който да бъде конкурент на Бернд Лено,  става една от задачите на мениджъра  на Арсенал Унай Емери за предстоящото лято. Според The ​​Sun, лондонският клуб е насочил  вниманието си към 26-годишния Поуп.

През миналия  сезон Ник направи истински пробив в развитието си. Стражът  не само стана главен вратар на Бърнли, но успя да участва на Световното първенство в Русия с националния отбор на Англия.

През юли Поуп се  пожертва в името на своя клуб, прекратявайки почивката си, за да помогне на тима  в квалификациите за Лига Европа. В първия мач обаче Ник получи тежка рана на рамото.

Тъй като Том Хийтън бе с травма  по това време, Бърнли се принуди  да купи Джо Харт от Манчестър Сити. Наскоро Ник се върна в строя и откри, че сега е само трети  вратар в  отбора на Шон Дайк.

Притежавайки опитните Хийтън и Харт, Шон с чиста съвест може да си позволи да пусне Поуп. Очаква се сумата от 10 милиона паунда  да е достатъчна за покупката  на Ник.

  Сподели
443