Мърсън: Кой би купил играч от Арсенал?


И. Ангелов

Мърсън: Кой би купил играч от Арсенал?

Бившата звезда на Арсенал Пол Мърсън обяви, че според него няма да има много кандидати за закупуване на който и да било играч от постройката на отбора, който бъде предложен на пазара. Според Мърсън в клуба няма играчи от световна класа, както беше в ерата на "Хайбъри".

"Аз мисля, че това е обикновен отбор със средни играчи. Ако всички те отидат на пазара утре, колко от отборите от топ 6 ще желаят тези играчи? За закупуване с пари говоря, не за свободен трансфер. За колко биха ги купили? Това е притеснително.

"Когато Арсенал играеше у дома пред 38 000 души отборът беше изпълнен с играчи от световна класа. Сега, изведнъж, те преминаха на стадион от 60 000 - всичко е платено и това е от богатите клубове в света, а колко играчи от световна класа имат?

"Ако Арсенал играеше с Тотнъм във финал за купа утре, кой отбор би имал повече звезди? Аз не виждам как дори един човек от Арсенал би пробил в отбора на Тотнъм. Как се промениха нещата толкова бързо? Тотнъм не е харчил рекордни суми за никого.

"Не е като Арсенал да може да се оправдае с лудостта на действията на Тотнъм на пазара, защото те не са похарчили 60, 70 или 80 милиона за играч. Този отбор беше победен онзи ден от БАТЕ, така че когато казвам, че са среден отбор, те може и такъв да не са."

  Сподели
410