Невил: Юнайтед да не бърза със Солскяер


Н. Гавазов

Невил: Юнайтед да не бърза със Солскяер

Експертът на Sky Sports Гари Невил смята, че Манчестър Юнайтед не трябва да назначава  Оле Гунар Солскяер като постоянен мениджър. Гари предлага на бившия си клуб да изчака поне до  края на март, преди да вземе решение за норвежкия специалист.

"Мисля, че все още е твърде рано да му се даде тази работа. В края на април, когато остават шест седмици до края на сезона, ще има подходящия момент да се вземе решение въз основа на техните три или четири предходни месеца. Клубът ще трябва да анализира своите усещания, усещанията на играчите,  както и резултати.

Сега моментът за това все още не е дошъл, те имат седем или осем трудни мача напред. Просто мисля, че няма  смисъл да се дават  оценки за толкова кратък период, по-добре да е за  три или четири месеца, но Оле Гунар Солскяер все пак направи голяма заявка, за да получи тази работа за  постоянно.

Ако Манчестър Юнайтед продължава в същия дух до края на сезона и завърши в топ-4, тогава би било огромен риск клубът да не назначи Оле.

Ако те похарчат 30-40 милиона паунда, за да поканят друг мениджър, а до октомври са на пето място, целият ад ще се отвори. Хората ще кажат: "Защо не дадохте тази работа на Оле, след като той бе толкова добър? "

Все още мисля, че не трябва да го обявявате днес, защото в противен случай ще се говори за това кой ще купи и от кого ще се отърве. В момента при тях има  много добра атмосфера, но веднага щом го назначат, ще се появят въпроси.

Когато Оле дойде, той на практика беше ограден от всички външни неща, но той не само, че направи отбора щастлив, но и го накара да покаже футбол от най-високо ниво", заяви Невил.

  Сподели
440