Рамзи стана най-заплатеният британец в историята


Н. Гавазов

Рамзи стана най-заплатеният британец в историята

Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи подписа предварителен договор с Ювентус, според който  ще получава над 400 000 паунда седмично.

Напомняме, че в началото на този сезон  "артилеристите“  внезапно оттеглиха предложението си към Рамзи за нов договор, въпреки че Аарън, по собствено признание, бее готов да свърже бъдещето си с лондонския клуб.

Така Арсенал умишлено направи така, че в края на сезона 28-годишният уелсец ще напусне "Емирейтс"  като свободен агент. А днес официално стана известно, че  Рамзи вече е решил какво ще прави с бъдещето си.

Както е известно,  още през януари Аарън премина разделен на две части медицински преглед за Ювентус, а сега подписа и предварителен договор с шампиона на Серия А.

Възпитаникът на Кардиф ще стане в  Торино най- платеният британски футболист за всички времена, след като получи четиригодишен договор, по време на който ще спечели малко над  83 милиона паунда.

Интерес към Рамзи имаше от страна на Байерн Мюнхен, Интер и Реал Мадрид, където играе партньорът на Аарън от  националния отбор на Уелс Гарет Бейл, но халфът реши да отиде в Ювентус, където получи гаранции, че ще играе на любимата си позиция като "осмица".

Рамзи така и успя да играе като "осмица" при Унай Емери, който обикновено го използваше на по-дълбока позиция.

  Сподели
574