Сари: Трябва да променим тактиката срещу Сити


И. Ангелов

Сари: Трябва да променим тактиката срещу Сити

Мениджърът на Челси Маурисио Сари заключи, че стилът на игра на Пеп Гуардиола може да го принуди да промени стратегията си на игра в срещата между двата отбора, като Еден Азар ще трябва да застане на мястото на централния нападател. 

"В момента ситуацията е различна. Имаме още един нападател - Игуаин. Може да направим още едно решение. Но не зная. Може би ще играя с фалшива деветка. Ще се реши. Ситуацията не е като в другия мач, така че мога да заложа на нещо различно.

"Очаквам отборът на Гуардиола да контролира мача, както винаги, защото те го могат. Това ще е труден мач. Ние сме свикнали да владеем топката, така че в неделя ще е различно. Може би трябва да се браним дълбоко. През декември те ни пресираха в нашето поле. Това не беше избор, трябваше да го направим. В неделя вероятно ще е същото.

"Познавате много добре полузащитата на Манчестър Сити - тя е сред най-добрите в света. Не само Фернандиньо, но Де Брюйне, Бернардо Силва, Давид Силва. Технически те са най-добрите в Европа. Ще е много трудно да контролираш мача.

"Ще опитаме да играем нашия футбол, но те могат да играят техния. Когато това стане, трябва да се браниш. В първия мач имахме късмет да вкараме. Тогава в първите 20-25 минути на второто полувреме те ни дадоха пространства, така че беше малко по-лесно."

  Сподели
374