Солскяер: Бордът ми възложи определени задачи


И. Ангелов

Солскяер: Бордът ми възложи определени задачи

Оле Гунар Солскяер разкри, че бордът на директорите на Манчестър Юнайтед му е възложил да възвърне стила на игра и настроението в клуба след пристигането на норвежеца начело на отбора. През декември Солскяер замени Жозе Моуриньо и до тук спечели 9 от 10-те си срещи с отбора, а някои от играчите показаха страхотна форма след затрудненията при португалеца:

"Те не ми дадоха условия, при които да решат дали да остана. Разбира се, Манчестър Юнайтед е мястото и всеки би искал да работи тук. 

"Но моята работа беше, до лятото, да върна стила на игра, да върна настроението и да подобря резултатите. Разбира се, аз се наслаждавам на всяка секунда от това и каквото стане - стане. Не е само до това да върна усмивките на хората, но и това има значение. Трябва да идваш на тренировки с настроение и с нетърпение да чакаш следващия ден, да се наслаждаваш на работата. Това опитваме да направим в момента.

"Тежко е да съм далеч от семейството, разбира се, но тук всеки ден е предизвикателство защото сега ще играем с Фулъм, и ни трябват трите точки за топ 4. След това ПСЖ, после Челси - предизвикателство след предизвикателство. Това е фантастично."

Бърнли бе най-близо до това да донесе първа загуба на Юнайтед при Солскяер, но след като тимът му изоставаше с 2:0, той се върна в края до равен:

"Чувството след Бърнли беше като загуба. 4 минути преди края бяхме назад с 2:0. Това обаче показа характера ни. Дали имаме глад и желание да се върнем? Показахме го, и феновете ни също. Начинът, по който публиката реагира на това... Това е Манчестър Юнайтед. Последното усилие, печеленето на точките в края, това е фантастично.

"Когато играех ние губехме срещи. Губили сме у дома от Мидълсбро в сезона, когато спечелихме требъл. Това се случва, но важно е как отговаряш. А този клуб винаги отговаря."

  Сподели
599