Клоп се оплака от съдийството


Н. Гавазов

Клоп се оплака от съдийството

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп се оплака от решенията на Мартин Аткинсън, след като отборът загуби две точки в домакинския си мач срещу Лестър от 24-я кръг на Висшата лига на Англия.

Неочаквано за всички "червените" се сблъскаха с ожесточената съпротива на "лисиците" и в крайна сметка лидерът в класирането бе принуден  да се задоволи само с равенство - 1: 1. Този резултат позволи на Ливърпул да увеличи преднината си от Манчестър Сити начело в класирането само с една точка, вместо с три, както се предполагаше по-рано.

Според Клоп, съдийството е повлияло на резултата. Юрген не разбира защо Аткинсън е пренебрегнал нарушаването на правилата от страна на Рикардо Перейра срещу  Наби Кейта в чуждото наказателно поле и не е санкционирал фаула на последната надежда на Хари Магуайър срещу Садио Мане.

"Съперникът имаше моменти, така че 1: 1 е абсолютно нормален резултат. Въпреки това, мисля, че всеки ще се съгласи, можехме да получим дузпа. Трябваше да получим дузпа. Не знам защо това не се случи.

Плюс ситуацията с фаула на Магуайър. Садио Мане излизаше срещу вратата даже не сам, защото Мохамед Салах бе до него. Това е двама срещу дин и ако не става дума за явен голове момент, тогава не знам кое може да бъде.

Но повтарям,  Лестър имаше своите моменти и те не са виновни за тази ситуация - това е чисто съдийско решение. Сега просто трябва да приемем резултата и нямаме никакви проблеми с това", заяви Клоп.

  Сподели
439