Игуаин: Бях на крачка да се откажа от футбола


И. Ангелов

Игуаин: Бях на крачка да се откажа от футбола

Новото попълнение на Челси Гонзало Игуаин разкри, че почти е променил съдбата си заради тежко заболяване на своята майка. 31-годишният нападател, който ще довърши сезона при бившия си мениджър Маурисио Сари от Наполи, прекрати наемни отношения с Милан за да премине във Висшата лига. В интервю пред Mirror Игуаин разкри, че през 2016-та е бил на крачка от прекратяването на кариерата си заради тежко заболяване на майка му, която обаче се възстановява напълно впоследствие:

"Аз моментално реших, че трябва да спра да играя за да се грижа за моята майка. Аз подозирах, че нещо е станало у дома след Копа Америка, но все пак беше огромен шок когато ми казаха истината. Чувствах се гузно защото бях играл на финал без да зная. Целият ми свят се срина в този момент. Не ме интересуваше нищо друго освен майка ми.

"Аз ѝ казах, че съм приключил с футбола и спирам да играя, ако зависи от мен. Нейният отговор беше, че когато играя футбол това я прави щастлива. Тя ми каза, че никога не би ми позволила да спра да правя това, което обичам. Тя искаше да продължа заради нея - и аз трябваше да удовлетворя това нейно желание. 

"Моето семейство и приятели са всичко за мен. След това идва футбола. Хората трябва да разберат това. Те те гледат как риташ топка и не мислят, че имаш за какво да се тревожиш извън футбола."

  Сподели
396