Дзола: Азар и Сари търсят компромис


И. Ангелов

Дзола: Азар и Сари търсят компромис

Асистент-треньорът в Челси Джанфранко Дзола сподели, че звездата Еден Азар и мениджърът Маурисио Сари се опитват заедно да постигнат решение за новата позиция на белгиеца. Сари призна наскоро, че Азар е един от хората, които вече не се забавляват в играта. Азар типично играе на левия фланг, но Сари премести играча в средата на атаката след неубедителната игра на Жиру и изпадането в немилост на Мората.

"И аз бях като Еден. Бях много позитивен играч, обичах да се движа по терена, да намирам пространства, където да получавам топката, да се обръщам и да наказвам противника. Бях много подобен и го разбирам. Аз вярвам, че опитваме да му даваме това, но и искаме да организираме тима защитно и в нападение. Особено в атака. Затова понякога искаме от Азар да се постави в тази позиция и да работи здраво.

"Зная, че това не е най-доброто му качество. Разбираме, че трябва да е свеж когато получи топката. Няма съмнение, че мислим еднакво. Искаме да намерим решение и да вземем най-доброто от него и тима. Не само да вкарва голове, но и когато искаме да се защитаваме в мача. Това опитваме да направим. Еден, трябва да сме искрени, се опитва да прави това.

"Ние изискваме много. Сигурен съм, че ще намерим компромисно решение. Аз не съм в позиция да критикувам играч като Еден. Вярваме, както Маурисио каза, че Азар е по-добър от това, което показва на терена."

  Сподели
401