Почетино: Новият стадион е причината за липса на злато


И. Ангелов

Почетино: Новият стадион е причината за липса на злато

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино отбеляза, че според него напускането на "Уайт Харт Лейн" е една от основните причини неговият отбор така и да не успява да достигне до трофей. Тотнъм напусна Купата на лигата срещу Челси на полуфиналната фаза през седмицата след като водеше с 1:0 след първия мач.

"Ние винаги сме близо до тази последна стъпка до титла. Но да постигнеш това е най-трудното нещо. В момента тимът трябваше да направи последен напън, но какво стана? Ние строим и строим, но Уайт Харт Лейн го няма вече. Преминахме на Уембли и имаше съмнения как ще играем. Както видяхме например с Уест Хем, техния нов стадион и някои други неща спряха еволюцията на тима.

"Спомнете си, че нямахме загуба във Висшата лига на Уайт Харт Лейн в последния сезон там. Никой не говори какво означаваше за нас да преминем на Уембли и не само това, но и да изиграем вече близо два сезона там. 

"Когато Арсенал се премести на Емирейтс хората говореха за големи проблеми. Те все още играят, а Тотнъм няма история на победител. Нашата слава е с Николсон. От тогава записите са черно-бели. Аз гледах това почти всяка седмица, за да създам отново това чувство, но трябва време."

  Сподели
451