Сари: Май играчите на Челси не са за това ниво


И. Ангелов

Сари: Май играчите на Челси не са за това ниво

Мениджърът на Челси Маурисио Сари нападна своите играчи след загубата с 2:0 от Арсенал във вчерашния ден на Висшата лига. В този кръг тимът имаше възможност да избяга с 9 точки на преследвачите си за топ 4. 

"Трябва да кажа, че съм изключително ядосан защото загубата беше поради психиката. Те бяха много по-решителни и ние не можем да приемем това. Беше като Тотнъм - аз говорих с играчите тогава и мислех, че сме изчистили нещата. Аз искам да говоря за тактика, но изглежда тази група играчи се мотивира трудно.

"Аз мисля, че когато видиш такъв мач, в който единият отбор е много по-решителен от другия, не може да говориш за тактика. Тяхното ниво на решителност беше много по-високо от нашето през цялото време. 

"Трудно е да кажа защо не достигам до тях. Изглежда, че играчите не са достатъчно агресивни психически. Това е до характера им, и е трудно за промяна. Трябва да им повлияеш някак. Това може да стане с нов играч или когато някой от старите поеме контрол.

"Аз не мисля, че играч от това ниво се страхува да поема отговорности. Най-доброто е, че аз и играчите говорим открито. Аз съм отговорен за играчите и е важно за тях да имат правилното поведение. Ако те не могат да постигнат това, значи може би не трябва да играят на това ниво."

  Сподели
809