Моуриньо посъветва Арсенал за Йозил


И. Ангелов

Моуриньо посъветва Арсенал за Йозил

След като работеха заедно в Реал Мадрид, Жозе Моуриньо предаде съветите си на мениджъра на Унай Емери за това как да извлече най-доброто от Месут Йозил в Арсенал. Португалецът вярва, че има отговора на загадката какво е нужно за играта на германеца. BeIN Sports цитира:

"Честно, не знам какво правят там и дали той има физически проблем или не. Аз зная, че там имаше някакъв проблем заради договора, щеше да напуска като свободен агент, след това нямало да напуска. Мисля, че в крайна сметка подписа и реши да остане.

"Така че в момента няма проблем с договора. Аз вярвам, че е нещо от физическа гледна точка, или има някакъв проблем с идеите на Унай. Точно за това става въпрос. При мен Йозил играеше изумително, но при Унай го няма. А може би играч, който е бил феноменален при Унай няма да работи при мен. Такава е природата на футбола.

"Аз просто чувствам, че Йозил е тип играч, който има нужда от футбол и разбиране. От една страна ако си само мил с него, губиш естествената му агресия, защото той е силен, физически играч, агресивен. Ако пък си прекалено остър с него и забравиш, че има нужда и от подход, малко любов, така няма да намериш баланс. Така че мисля, че с него всичко е до намиране на баланса."

  Сподели
404