Рууни: Бих дал всичко за Почетино


И. Ангелов

Рууни: Бих дал всичко за Почетино

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни посъветва клуба да положи усилия за довеждането на мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино на "Олд Трафорд". След напускането на Жозе Моуриньо "червените дяволи" доведоха Оле Гунар Солскяер, който започна феноменално с 6 безпрецедентни победи начело.

"На първо място, трябва да се даде на Оле възможност да продължи и това е дискусия, която ще се проведе със семейство Глейзър. Но ако аз имах шанса да назнача човек, щях да дам всичко за Почетино. Аз мисля, че Юнайтед - определено през последните 20-30 години при Сър Алекс Фъргюсън, се градеше на база млади играчи, навлизане на играчи от академията. Аз мисля, че Почетино извлича най-доброто от играчите си без оглед дали са стари или млади.

"Виждате колко млади играчи има той в Тотнъм. От Саутхемптън някои стигнаха до национала, така че той покрива всички изисквания за качество на треньор, но и има желание да дава шанс на младите.

"Миналата година не беше хубаво да гледаш Манчестър Юнайтед, и се виждаше, че играчите не са щастливи. Те не се наслаждаваха, а сега той влезе и каза 'излезте и играйте, изразете се и се насладете'. Аз мисля, че дори да вземеш Кристиано Роналдо и Лео Меси, ако им казваш 'тук трябва да играеш така, там така', тогава няма да се получи и с тях."

  Сподели
441