Свен Мислинтат напуска Арсенал


Н. Гавазов

Свен Мислинтат напуска Арсенал

Главата на скаутската служба на Арсенал Свен Мислинтат се готви да напусне клуба, съобщава източник от "Емирейтс". Напомняме, че специалистът пристигна в северен Лондон от Борусия Дортмунд преди година, след като преди това си спечели репутацията на един от най-добрите скаути в Европа.

Свен продължи добрата си работа и в Арсенал. Той изигра голяма роля в привличането на Пиер-Емерик Обамеянг и изцяло на неговите усилия се дължат покупките на Сократис, Лукас Перейра и Матео Гендузи.

Ситуацията обаче се е променила с настъпването на последните месеци от миналата година, когато Мислинтат представил своите виждания относно трансферната политика на клуба. Отначало специалистът е влошил отношенията си със спортния директор Раул Санлехи, а след това и с мениджъра Унай Емери. Предполага се, че причината за това е липсата на внимание от страна на босовете към препоръките на Свен относно достъпността на някои талантливи млади играчи на трансферния пазар.

Съобщава се, че Мислинтат буквално е бил разстроен от това, че упоритата му работа се игнорира.

Официалното обявяване на раздялата ще бъде обявено в скоро време, а интересното е, че Байерн Мюнхен е разбрал за ситуацията около главния скаут на Арсенал в първите дни на новата година и сега баварците ще се опитат да върнат сънародника си в Германия. Клубът от Мюнхен се намира на прага на голямо преустройство и на "Алианц Арена" желаят именно Свен да оглави този процес.

  Сподели
395