Хари Кейн може да пропусне месец


Н. Гавазов

Хари Кейн може да пропусне месец

В Тотнъм се опасяват, че нападателят Хари Кейн няма да може да излезе на футболния терен  през следващия месец заради  травма на глезена.

Капитанът на националния отбор на Англия получи това увреждане в последните секунди на мача с Манчестър Юнайтед през уикенда.

Според източника на информацията,  подуването на левия глезен на Кейн все още не е преминало, така че не е възможно лекарите да извършат задълбочено изследване. То бе планирано за вчера, но след консултация на медицинския екип на "шпорите" с клиника в Лондон, се взе решение за отлагане за процедурата за сряда.

Хари вече имаше подобни проблеми през последните три години. Въз основа на това лекарите от двата медицински екипа предполагат, че 25-годишният нападател може да остане извън игра  в продължение на четири седмици.

Това означава, че Кейн рискува да пропусне полуфиналната среща от Купата на Лигата срещу Челси следващия четвъртък, следващите четири мача от Висшата лига, както и дербито срещу Кристал Палас в Купата на ФА през следващия месец.

Ако предварителната прогноза за четирите седмици на възстановяване се окаже вярна, Кейн може да се върне за първия мач от 1/8 финалите на Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд на 13 февруари.

Напомняме, че ситуацията за Тотнъм се утежнява от факта, че Сон Хюн Мин замина за Купата на Азия, а Винсент Янсен и Фернандо Йоренте седят върху куфарите, мислещи да напуснат Северен Лондон през този месец.

  Сподели
547