Сити можеше да вкара 15 гола в полуфинала на Купата (видео)


И. Ангелов

Сити можеше да вкара 15 гола в полуфинала на Купата (видео)

Манчестър Сити прие Бъртън Албиън в първия кръг от полуфиналната фаза на Купата на лигата. Днес домакините унищожиха съперника с 9:0 и на практика гарантират участието на финал, където ще чакат победителя от двата кръга между Тотнъм и Челси.

В 5-ата минута Де Брюйне откри резултата след удар с глава при подаване на Давид Силва за 1:0. В 19-ата минута гол на Марес бе отменен поради засада. В 30-ата минута Жезус направи резултата 2:0 след атака на Сане и Гюндоган, при която топката попадна удобно в бразилеца.

В 34-ата минута отново Жезус вкара след като задържа хладнокръвно топката в наказателното поле. Последва гол на Зинченко по красив начин в 37-ата минута от дистанция. 

В 57-ата минута Жезус оформи своя хетрик за 5:0. В 59-ата минута Фил Фоден замени Де Брюйне и само 2 минути след това той се разписа след като топката попадна в него след като бе блокирана от вратаря в поредната атака на Сити - 6:0.

В 65-ата минута Жезус вкара четвъртия си гол в срещата след добра игра на Сане, който го намери на непосредствена близост до гола - 7:0. 8:0 оформи Кайл Уокър, намерен на дузпата от Марес за прецизен удар.В 78-ата минута Давид Силва нацели гредата, но в 84-ата Сити стигна до 9:0 след идентичен гол на този на Уокър, вкаран от Марес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
408