Мърсън обвини Арсенал във футболно престъпление


Н. Гавазов

Мърсън обвини Арсенал във футболно престъпление

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън е убеден, че Арсенал е извършил престъпление, като е сключил обременителен договор с Месут Йозил и е позволил на Аарън Рамзи да напусне клуба като свободен агент.

Преди година "артилеристите" все пак затвориха въпроса с бъдещето на Йозил, но го направиха на висока цена - сега германецът получава рекордните  350 000 паунда седмично.

Освен всичко друго обаче, Арсенал е пред раздяла с намиращия се в разгара на кариерата си Рамси, който ще напусне клуба в края на сезона без никаква компенсация, след като Арсенал отказа да преговаря с уелсеца. Мърсън е на мнение, че с такива управленски решения "артилеристите" не могат да видят титлата от Висшата лига още едно десетилетие.

"Те позволяват на Рамзи да напусне, а това е показател за много, много лошо управление на клуба. Оставянето на играч на неговата възраст, в разцвета на силите си да напускане - това е футболно престъпление.

Сега ще трябва да му потърсят замяна, а това ще струва пари. Но докато не решат проблема си с Йозил, ще им е трудно да канят играчи.

Защото, след като предложат за някой 50-60 милиона паунда, този играч първо ще каже, че иска да получава  толкова, колкото и Месут.

А когато клубът каже на играча, че не получава това, което иска, играчът просто ще откаже да отиде. Това се случи с Рамзи.

Колко години делят Арсенал от спечелването на Висшата лига? Какво мислите вие самите? Около 20 години! Те са на милиони мили и наблюдавайки ги точно сега, по всичко изглежда, че им липсват седем футболисти  за титлата. Не си ги представям като шампиони още много, много дълго време", заяви Мърсън.

След 21 кръга Арсенал събра 41 точки и се намира на пето място в класирането на Висшата лига на Англия, на 3 пункта от четвъртия Челси и на 13 от първото място. По-рано капитанът на Уотфорд Трой Дийни заяви, че Арсенал има нужда от седем-осем трансферни прозореца, за да се бори за титлата.

  Сподели
449