Ван Гаал: Клоп направи Ливърпул машина


И. Ангелов

Ван Гаал: Клоп направи Ливърпул машина

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал вярва, че Ливърпул с Юрген Клоп има най-голям шанс да спечели Висшата лига този сезон, в сравнение с претендентите Манчестър Сити и Тотнъм. В последния кръг от Висшата лига Ман Сити успя да победи лидера в класирането с 2:1, но Ван Гаал коментира пред Mirror:

"Клоп превърна Ливърпул в бойна машина - в атакуващ и защитен план. Ако трябваше да заложа пари на един клуб, който да спечели лигата - това ще е Ливърпул. 

"Ливърпул е отбор, който не е основан на високо качество, когато говорим за отделните играчи. Факт е, че играчите от най-високо качество са в Сити. Но, същевременно, това е и слабостта за Гуардиола. Той тренира отборите си само атакуващо - винаги.

"В момента, в който той трябва да се брани, отборът му изглежда ужасно. Ливърпул има отбор, който може да се брани много по-добре. Сити има страхотни футболни идеи и блестящ стил - но няма подходящия боен манталитет. 

"Не ме разбирайте погрешно, аз харесвам да гледам Сити. Но начинът, по който Клоп кара Ливърпул да играе е абсолютно фантастичен."

  Сподели
425