Фил Баб: Ловрен е слабото звено на Ливърпул


Н. Гавазов

Фил Баб: Ловрен е слабото звено на Ливърпул

Бившият защитник на Ливърпул Фил Баб вярва, че Деян Ловрен е най-слабата част на "червените"  в загубения мач  срещу Манчестър Сити.

Преди да тръгне за "Етихад" предишната вечер, Ловрен излъчваше увереност не само по отношение на спечелване на титлата във Висшата лига, но и за провеждане на сезон без нито едно поражение. На Деян му изглеждаше, че всичко това е по плещите на Ливърпул.

Въпреки това, в четвъртък вечер, Ливърпул за първи път този сезон претърпя поражение във Висшата лига на Англия и допусна повече от два гола от април. Поражението с 2: 1 намали разликата между "червените" и гражданите в челото на таблицата за класиране и Баб вижда в Ловрен един  от главните виновници  това да се случи.

"Не съм много сигурен дали Серхио Агуеро се опита да направи Ловрен своя персонална мишена. Ако погледнете линията на защитата на Ливърпул, най-слабото звено в нея изглежда именно Деян и това напълно се потвърди в четвъртък вечер.

Даже близо до края на мача, когато Ливърпул организира натиск, а Ван Дайк тръгна напред, Деян пращаше топката в наказателното поле по права траектория.

Ти трябва леко да нагласиш топката, за да се увериш, че партньорите ти имат по-добри шансове да играят на отскока. Той проведе посредствен мач и това е най-малкото, което мога да кажа за него.

Какво можете да кажете за Агуеро? Той е истински нападател на световно ниво и той е много ценен за Сити", заяви Баб.

  Сподели
491