Ман Сити надигра Ливърпул и нанесе първа загуба (видео)


И. Ангелов

Ман Сити надигра Ливърпул и нанесе първа загуба (видео)

Манчестър Сити прие Ливърпул в суперсблъсъка от двадесет и първия кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините успяха да спечелят с 2:1 и по този начин да съкратят дистанцията до първото място на 4 точки.

В първото полувреме единствен гол вкара Серхио Агуеро в 40-ата минута за "гражданите", когато беше намерен от Бернардо Силва, изпревари защитник за да овладее топката и от малък ъгъл с много сила той не остави шансове на Алисон за 1:0.

Най-доброто положение за гостите в тази част може би бе една грешка на Джон Стоунс в защитата на домакините, който изрита топката в лицето на своя вратар и тя бе избита на милиметри от това да премине гол-линията.

Второто полувреме Ливърпул започна по-добре и в 64-ата минута Роберто Фирмино реализира на празна врата след изключително подаване на Анди Робертсън, отклонил центриране на пътя на нападателя по перфектен начин - 1:1.

Сити отговори мигновено с натиск, и в 72-ата минута Лерой Сане върна аванса на домакините с удар през краката на Арнолд в наказателното поле по земя, като топката се отклони в двете странични греди преди да влезе за 2:1. До края и пред двете врати паднаха положения, но резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
730