Робъртсън: В Ливърпул винаги си под напрежение


И. Ангелов

Робъртсън: В Ливърпул винаги си под напрежение

Защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън обяви, че от първата позиция в класирането и преди решителната среща с Манчестър Сити, той и неговите колеги не чувстват допълнителен стрес. Според бранителя участието в състава на Ливърпул винаги е свързано с напрежение, а потенциалът за излизане с 10 точки пред основния противник в битката за титлата не променя това.

"Разбира се, това е огромен мач. Ако спечелим ще застанем на 10 точки пред тях, така че затова е важен. Но от друга страна те ще мислят, че могат да съкратят дистанцията до 4 точки и това няма да е голяма разлика. Изглежда като голям двубой и е такъв. Това са два добри отбора и ние нямаме търпение."

Сити и Ливърпул се срещнаха 4 пъти през 2018-та и мърсисайдци спечелиха 3 пъти, при един безголов равен.

"Ние играем по начин, по който играта ни позволява. Арсенал беше много открит и ние се възползвахме от това. Ние играхме атакуващо тогава и вкарахме голове. Във всеки мач може да играеш така, но очевидно всеки мач е различен и трябва да видим как ще тръгне срещата.

"Разликата от онзи втори мач срещу Сити в Шампионска лига е, че тогава им трябваше победа с 4 гола и те трябваше да нападат. В четвъртък им трябва победа с един гол. Те са фантастичен отбор, много опитен и те са били в тази позиция преди. Те спечелиха титлата. Ние не сме постигали това преди. Те вероятно са по-опитни от нас в тази ситуация, но ние нямаме търпение.

"В момента сме в прекрасна форма, но те трябва да се върнат срещу нас. Ще внимаваме за това и трябва да се представим максимално добре. Можем да създадем проблеми на всеки отбор.

"Аз мисля, че винаги има напрежение когато играеш за този отбор. Феновете настояват за победата и ние също, така че по отношение на напрежението, ние сме на върха в лигата и трябва да продължим. Да преминеш през декемврийския период без загуби е добро постижение, но нищо не се печели през декември. Трябва да влезем в 2019-та с увереност и да се надяваме, че ще имаме добра година."

  Сподели
384