Клоп: Всички са в коледно настроение, освен Ливърпул


Н. Гавазов

Клоп: Всички са в коледно настроение, освен Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул  Юрген Клоп предупреди, че неговият отбор няма да бъде в празнично настроение в мача срещу Нюкасъл на Boxing Day.

"Червените" посрещат най-емблематичният период в английския футбол като лидери в класирането на Висшата лига, но за да се гарантират, че ще започнат 2019 година на същата позиция, мърсисайдци ще трябва задължително да победят Нюкасъл на свой терен по-късно днес. Клоп очаква това да бъде труден мач и предупреждава хората си да не губят концентрация.

"В сряда ще бъде много важен мач. Всеки е в коледно настроение - с изключение на нас. Ние не сме в коледно настроение.

Всички в Англия искат да гледат футбол на Boxing Day. Това е добре, но не можем да бъдем в коледното настроение на 26-ти. Трябва да излезем на терена и да проведем тези 90 минути с пълно себераздаване и отново ще се нуждаем от тази изключителна атмосфера, за да победим толкова труден съперник.

Не можем да разчитаме на нищо за даденост. Не можем да разгледаме броя на своето количество точки и на тяхното количество точки. Ако мислите така, това ще е грешка. Но дори и без подобно мислене  може да допуснете грешка - такъв е животът, но въпреки всичко трябва да бъдем фокусирани. Всички трябва да сме фокусирани, а не нервни", заяви Клоп.

Мачът Ливърпул - Нюкасъл ще се проведе днес, от 17:00 часа българско време. Следващият двубой на "червените" е на 29 декември, отново на "Анфийлд", като съперник на мърсисайдци ще бъде Арсенал.

  Сподели
566