Реднап: Дайк е като Тери, Видич и Фърдинанд в едно


И. Ангелов

Реднап: Дайк е като Тери, Видич и Фърдинанд в едно

Джейми Реднап сподели мнението си, че в лицето на защитника Върджил ван Дайк Ливърпул е намерил човек, който въплъщава най-доброто от легендите на Висшата Лига Джон Тери, Рио Фърдинанд и Неманя Видич, като потенциалът на холандеца е да задмине техните способности. Ливърпул закупи Дайк за 75 милиона лири през януари.

"Ние сме само на средата на сезона, но никой не се доближава до Върджил ван Дайк за титлата Играч на сезона. Той е играч, който всеки отбор би искал в състава си. Като се замислим за най-добрите защитници в историята на Висшата лига - Джон Тери, Рио Фърдинанд, Неманя Видич - Ван Дайк е тези тримата в едно.

"Той чете играта като Тери и подава много добре, може да прави дълги пасове. Ван Дайк е бърз както Рио, също. Много рядко някой го надиграва едно-в-едно. Той не е толкова агресивен както беше Видич, но има този боен дух и воля за победа. Той е спокоен, уверен във въздуха и е брилянтен лидер.

"Но да не говорим само за наградата за сезона. Ако продължава така, той може да бъде най-добрият защитник в историята на Висшата лига. Аз съм изненадан, че чак на този етап той стига в отбор, който може да претендира за титли. За да стане най-великия, той трябва да печели трофеи. Стигна финал в Шампионска лига последният сезон, а сега има шанс да спечели Висшата лига.

"Ако Ливърпул бъде коронясан този сезон, Ван Дайк е човекът, който най-малко могат да си позволят да загубят."

  Сподели
467