Евертън и Тотнъм отново с голово шоу


И. Ангелов

Евертън и Тотнъм отново с голово шоу

Евертън посрещна Тотнъм в последната среща от осемнадесетия кръг на английската Висша лига. След като миналата година шпорите победиха, вкарвайки на 7 пъти, и Хари Кейн на 4, днес отново Тотнъм спечели, този път с 6:2, при два гола от високопрофилния си нападател.

В 21-ата минута днес Евертън поведе в резултата чрез Уолкът, който беше намерен на гол-линията от Калвърт-Люин и не сбърка за 1:0. Последва изравняване от Сон в 29-ата минута, когато той се възползва от излизането на Пикфорд и сблъсъка между него и Зума - 1:1.

В 37-ата минута обратът оформи Деле Али, който довърши избит удар от вратаря за 2:1. В 42-ата минута Кейн направи резултата 3:1, когато пряк-свободен удар на Трипиър намери гредата и топката попадна в нападателя.

След почивката Кристиан Ериксен се разписа в 50-ата минута за 4:1. Последва гол на Сигурдсон, който получи подаване от Ришарлисон, справи се с няколко от бранителите на Тотнъм преди нисък удар за 4:2.

В 61-ата минута Сон отново вкара за 5:2 през краката на Пикфорд. В 74-ата за крайното 6:2 Сон асистира на Кейн за втория му гол в срещата. 

  Сподели
429