Оле: Рууни е причината за промяната


И. Ангелов

Оле: Рууни е причината за промяната

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер разкри, че е предал съветите на Уейн Рууни преди вчерашната среща на отбора срещу Кардиф Сити, завършила при 5:1 - най-резултатният успех на отбора от ерата на сър Алекс Фъргюсън насам, дошъл непосредствено след уволнението на Жозе Моуриньо от позицията начело.

Оле разкри, че е получил съвет от бившия нападател Уейн Рууни, който бе продаден от Моуриньо преди 2 години:

"Футболът е лесен когато имаш добри играчи. Те са страхотна група и качеството им е невероятно. Аз пристигнах в сряда вечер и имах само четвъртък и петък с играчите. Уейн Рууни ми писа съобщения и ми даде съвети - така че той е причината! Той ми каза да ги накарам да играят футбол, да се насладят и да са Манчестър Юнайтед.

"Ние имахме тренировка за някои отигравания и искахме Ашли Йънг и Люк Шоу да атакуват повече. Това сработи днес. Работоспособността е най-лесна за трениране. Това е безплатно. Всичко е до поведението и приложението на наученото. 

"Ако влизаме във всички мачове така - а ние това искаме - аз ще съм щастлив. Днес основата беше защитата. Смятам, че двамата централни и двамата крайни бранители бяха брилянтни."

  Сподели
467