Оле: Не можем да си позволим друг да работи повече


И. Ангелов

Оле: Не можем да си позволим друг да работи повече

Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че е казал на играчите си, че те не могат да си позволят да не са най-трудоспособните в подготовката за своите срещи. Това каза норвежецът след най-резултатния успех от ерата на сър Алекс Фъргюсън насам при 5:1 над Кардиф Сити вчера.

Това бе първият мач, в който Юнайтед вкарва 5 гола след пенсионирането на шотландската легенда. Освен това играчите на Юнайтед бяха покрили периметър от 104 километра, а Оле сподели, че този стандарт на работа е минимумът:

"Едно от нещата, за които говорих, е, че отборът на Манчестър Юнайтед не може да работи по-малко от който и да било. Няма значение срещу кой играеш - трябва да бягаш повече от него, трябва да покажеш уменията си и да печелиш.

"Казвах това и на моите играчи в Мьолде: 'Просто работете повече от тях, наслаждавайте се, подавайте напред, бягайте напред, ако загубите топката не се тревожете, а я спечелете обратно'. И те това правеха. 

"Когато имаш играчи с такова качество, те винаги създават положения. Имаше много позитиви в този мач. Поведението и приложението на наученото бяха фантастични. Съблекалнята, начинът, по който влязоха в мача след трудната седмица ме впечатлиха. 

"Сега можем да се успокоим и да играем защото днес беше ключов момент. Първите 15, 20 минути знаехме, че ще имаме енергията на публиката им рещу нас, и че ще се борят за първа и втора топка."

  Сподели
607