Солскяер започна с петзвездна победа на гости


И. Ангелов

Солскяер започна с петзвездна победа на гости

Манчестър Юнайтед гостуваше на Кардиф Сити днес в срещата от поредния осемнадесети кръг на английската Висша лига. В първата среща на "червените дяволи" след назначаването на Оле Гунар Солскяер начело те победиха с 5:1 на "Кардиф Сити Стейдиъм" и показаха далеч по-агресивен и атрактивен футбол от това, което виждахме при Жозе Моуриньо до момента.

Още в 3-ата минута днес резултатът бе открит от Маркъс Рашфорд от пряк-свободен удар за 1:0. Андер Ерера удвои в 29-ата минута след удар от дистанция, отклонил се в ъгъла на вратата от защитник за 2:0.

В 38-ата минута за домакините беше отсъдена дузпа, когато в една ситуация в наказателното поле на гостите Рашфорд поведе топката с рамо, но страничният рефер отсъди нарушение. Виктор Камараса реализира с категорично изпълнение от бялата точка за 2:1, но само 3 минути след това Юнайтед вкара нов красив гол след поредица от подавания и удар на Марсиал ниско покрай вратаря за 3:1.

Във втората част Джеси Лингард вкара от дузпа, която сам си спечели в 57-ата минута за 4:1. В 90-ата минута точка сложи отново Лингард, изведен от Погба в наказателното поле за 5:1.

  Сподели
681