Палас шокира Ман Сити на Етихад


И. Ангелов

Палас шокира Ман Сити на Етихад

Манчестър Сити прие Кристъл Палас на своя "Етихад Стейдиъм" в срещата от поредния осемнадесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините поведоха в резултата и допуснаха пълен обрат за 3:2 след голове от Шлуп, Таунсенд и Миливойевич, а след загубата Сити ще изостава с 4 точки на Ливърпул на върха.

В 27-ата минута Гюндоган получи доста пространство от защитата на гостите за да реализира с глава за 1:0 след подаване на Делф.

В 33-ата минута Кристъл Палас изравни за 1:1 след атака на гостите и удар на Джефри Шлуп през краката на Уокър в далечния ъгъл на вратата. Само 2 минути след това Палас обърна нещата в своя полза когато Уокър наруши правилата и при последвалата ситуация след избита топка Таунсенд по невероятен начин изпрати кълбото през Едерсон за 2:1.

Второто полувреме отново започна добре за гостите и Таунсенд нацели гредата в 51-ата минута. След ситуацията топката попадна в Мейер, а той бе фаулиран от Уокър в наказателното поле за дузпа, реализирана от Миливойевич за 3:1.

В 76-ата минута Сане нацели гредата от статично положение, а Сити затегна захвата. В 85-ата минута Де Брюйне вкара щастлив гол и даде надежда на "гражданите", но до края те не успяха да постигнат повече.

  Сподели
813