Роуз: Победата над Арсенал е карма


Н. Гавазов

Роуз: Победата над Арсенал е карма

Защитникът на Тотнъм Дани Роуз заяви, че прекомерно бурното празнуване на играчите на Арсенал на победата в неотдавнашното дерби на северен Лондон в рамките на Висшата лига на Англия допълнително е мотивирало отбора му да се срещне със съседите си в четвъртфиналите на Купата на Лигата.

Снощи "шпорите" постигнаха победа с 2:0 на "Емирейтс" и така се класираха за полуфиналите в Купата на Лигата.  По този начин хората на Маурисио Почетино се реабилитираха  за поражението с 4: 2 тук в началото на декември.

Тогава играчите на Арсенал енергично отпразнуваха успеха си в първото дерби на северен Лондон за сезона, като поставиха многобройни ентусиазирани постове в социалните мрежи, като някои от записите бяха с ироничен характер. Дори официалният акаунт на "артилеристите" в Twitter не пропусна възможността да се пошегува със  съседите си.

Според Роуз, това е жегнало него и съотборниците му, но най-вече ги е заредило с желание за реванш.

"Единствената ни мотивация беше споменът за всички глупости, които играчите на Арсенал публикуваха  след мача с нас преди няколко седмици. Това ни  мотивира.

Футболистите, които имат само по 10 мача за  Арсенал, също прекалиха и стигнаха далече. Но ние използвахме това по положителен начин. Знаете ли, това е карма... те напълно заслужаваха това, което получиха от нас.

Бяхме мотивирани да стигнем до полуфиналите, така че ние сме изключително щастливи, че успяхме, но черешката на тортата беше възможността да им запушим устата, да ги накараме да замълчат.

Само искам да ви напомня: те спечелиха един мач в началото на декември, а празнуваха така, сякаш са станали шампиони на Висшата лига.  

Ние сме изключително щастливи, че постигнахме правилния резултат. В края на сезона ще видим къде сме и къде ще се намират те", заяви Роуз.

Напомняме, че съперник на Тотнъм в полуфиналите на Купата на Лигата е Челси. Що се отнася до Висшата лига, там "шпорите" се намират на трета позиция, с актив от 39 точки. Арсенал е пети, с пет пункта по-малко.

  Сподели
453