Моуриньо е уволнен от Манчестър Юнайтед


Л. Михайлов

Моуриньо е уволнен от Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед се раздели с португалския специалист ефективно от днес, като до края на сезона отборът ще бъде воден от временен мениджър. Това бе съобщено в официално съобщение от щаба на "червените дяволи", както и в Туитър. Мнозина предполагат, че заместникът на Моуриньо ще бъде досегашният му асистент Майкъл Карик.

Както е известно, по-рано в пресата се появиха информации за конфликт между Жозе и босовете на клуба относно провалената трансферна кампания на Юнайтед. Според източници от „Олд Трафорд”, португалецът не е получил нито един футболист от своя списък, което е довело до обтягане на отношенията му с Ед Удуърд.

Освен това Моуриньо влезе в конфликт с редица  футболисти от отбора, като някой от тях като Антони Марсиал, Пол Погба, Андер Ерера, Люк Шоу и Алексис Санчес бяха подложени  на публична критика. Особено значима стана конфронтацията с Погба, който загуби титулярното си място в състава, а в последния мач с Ливърпл даже не се появи в игра.

Манчестър Юнайтед след 17 кръга се намира на 6-та позиция в класирането на английската Висша лига, като има 26 точки – 11 по-малко от зоната на Шампионска лига.

Моуриньо ръководи отбора от лятото на 2016 г. и след две години и половина спечели три трофея с нея. Преди това той работи с Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.

  Сподели
626