Клоп: За моята работа не трябва да се съди само по трофеите


Н. Гавазов

Клоп: За моята работа не трябва да се съди само по трофеите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не е съгласен с мнението на колегата си Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед, че работата му в "Анфийлд" ще се определя от броя на спечелените трофеи.

В навечерието на отпътуването за Мърсисайд, където в неделя е дербито на Англия,  Моуриньо изрази мнението, че успехът на всеки треньор и всеки отбор трябва да бъде съден от спечелените трофеи, подсказвайки по този начин, че "червените" все още не са постигнали нищо с Клоп.

Въпреки това Юрген има различно мнение. За германския специалист е важно не само крайният резултат, но и самият процес.

"Не, той е прав по своему, но нима съм длъжен? Трябва ли да спечеля трофеи?

Хората могат да го запомнят, но задачата ми е да изтръгна колкото е възможно повече от това, което ми предлага клубът. И аз  вярвам във всичко това.

Ако хората ми кажат, че нашата кампания през миналия сезон в Шампионска лига не е била успешна, защото не спечелихме финала, тогава аз съм безсилен да направя каквото и да е било. Краят успешен ли е? Не, но пътят към него беше страхотен и аз получих много удоволствие от него.

Пътят към финала бе страхотен и ако кажеш, че в живота - във всичките му области - се броят само тези неща, в които сте били най-добри, то такъв живот е боклук. Обичам предизвикателствата и всеки път се опитвам да покажа най-доброто Така, както се учиш на живота, така се учиш на футбол. В крайна сметка, други хора ви съдят.

Хората отвън са подложени на натиск, казвайки, че ще трябва да напусна, ако не спечеля нищо. Ако намерите някой, който може да свърши тази работа по-добре, трябва незабавно да го назначите. Ако обаче няма такъв, тогава ще  трябва да се доверите на 100% на човека на кормилото.

Лично ние смятаме, че сме 100% правилната комбинация - с клуба и всички хора тук. Засега  много добре се справяме", заяви Клоп.

  Сподели
700