Сити е готов да плати 50 милиона за Чилуел


Н. Гавазов

Сити е готов да плати 50 милиона за Чилуел

Манчестър Сити се разочарова от Бенджамин Менди и сега мисли за покупката на Бен Чилуел от Лестър.

Менди пристигна от Монако за 52 милиона паунда през лятото на 2017 година, но никога не успя да заиграе стабилно. За тези 18 месеца футболистът се появи в стартовия състав само 16 пъти.

На първо място това е причинено от травмите на Менди, но в началото на този сезон 24-годишният французин силно разочарова мениджъра Хосеп Гуардиола с играта си и с нарушения на дисциплината.

В момента Менди отново е с травма и ще се завърне чак в края на февруари. При отсъствието на Бенджамин испанският специалист трябва да използва на позицията ляв защитник Фабиан Делф или Александър Зинченко - а понякога даже Данило или Емерик Лапорт.

Според източник от клуба, Гуардиола е готов да излезе на пазара за играчи през зимата и да реши  проблемите на Сити с левия фланг на отбраната. Като такъв играч шампионите от Висшата лига виждат в лицето на 21-годишния Чилуел.

Преди два месеца Бен подписа нов договор с "лисици" до 2024 г., така че клубът от "Етихад" ще трябва да предложи около 50 млн. паунда, за да разчита на закупуването на играча от националния отбор на  Англия по  средата на сезона.

  Сподели
455