Торейра обясни кое е повлияло на избора му през лятото


Н. Гавазов

Торейра обясни кое е повлияло на избора му през лятото

Полузащитникът Лукас Торейра заяви, че неговото преместване в Арсенал миналия месец не би могло да се случи, ако не е била намесата на мениджъра Унай Емери.

Уругвайският футболист се превърна в чудесно трансферно попадение за "артилеристите" след привличането си от Сампдория за 26 млн. паунда. През последните седмици Торейра изглежда като най-добрият играч в отбора на Емери и заслужено бе определен за Футболист на месец ноември.

Въпреки това, първоначално Лукас не е планирал да се премести на "Емирейтс", очаквайки да продължи кариерата си в един от италианските гиганти като Ювентус или Милан. Всичко обаче се обърнало с главата надолу след едно телефонно обаждане на Емери.

"Много отбори се интересуваха от мен в края на последния ми сезон в Сампдория. Не можех да си представя, че ще отида в Англия, защото ставаше въпрос предимно за италиански отбори.

Точно преди да замина за Световното първенство ми се обади мениджърът на Арсенал и това стана огромна изненада за мен. Знаех, че с упоритата си работа заслужих толкова голям интерес, но това обаждане ме направи много щастлив.

Също така то ми помогна да се отпусна и да бъда спокоен, защото благодарение на този разговор успях да се съсредоточа изцяло върху националния отбор и Световното първенство.

"Много съм горд да бъда част от толкова важен отбор като Арсенал. Това ме мотивира да продължа да прогресирам, да продължа да се развивам и да давам всичко от себе си", заяви Торейра.

  Сподели
379