Инс е изплашен от разликата между Ливърпул и Юнайтед


Н. Гавазов

Инс е изплашен от разликата между Ливърпул и Юнайтед

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Инс призна, че е "уплашен" от разликата в класата между "червените дяволи" и "Ливърпул".

Както е известно, през този уикенд на "Анфийлд" ще се проведе дербито на Англия, в което мърсисайдци влизат като едноличен лидер в класирането на Висшата лига,  докато историческият съперник Манчестър Юнайтед е само шести.

Инс не може да назове голямо количество играчи на "червените дяволи", които биха имали място в стартовата линия на мърсисайдци и това, според него, говори за Юнайтед и Ливърпул като отбори  от различни нива.

"Обикновено хората биха ми казали: "За какво говориш? Разбира се, играчите на Юнайтед имат място в състава на Ливърпул".

Но този път си мислиш: "Чакай малко."

Може би ще кажете, че вратарят им би влязъл в отбора на Ливърпул? Но Алисон играе отлично, защо тогава трябва да го сменят с някой друг?

Освен това, ако погледнете репутацията на Дейвид де Хеа, той направи редица грешки този сезон. Алисон го надмина с играта си през тази година.

Антони Марсиал би влязъл в състава на  Ливърпул, но само когато има ден. Както и Пол Погба в своя ден. Ако обаче  говорим за играчи във форма, за играчи, които играят всяка седмица, тогава аз няма да включа Погба там.

"Затова, гледайки тези два отбора, на мен ми става страшно, че само двама или трима играча от единия тим могат да влязат в състава на другия, а това показва колко голяма е разликата между тях в момента", заяви Инс.

Напомняме, че Ливърпул е без загуба в 16 мача през този сезон във Висшата лига, с актив от 42 точки и голова разлика 34:6. Юнайтед  допусна 4 поражения и се намира на 16 пункта от историческия си съперник. "Червените дяволи" отбелязаха 28 попадения, а допуснаха 26.

Мачът между двата отбора е на 16 декември, от 18:00 часа българско време.

  Сподели
699