Сари: Ще направя Азар нападател


И. Ангелов

Сари: Ще направя Азар нападател

Мениджърът на Челси Маурисио Сари обяви, че отново би се възползвал от опцията да постави Еден Азар на върха на атаката след добрата игра на белгиеца срещу Манчестър Сити. Азар успя да асистира в срещата за головете на Канте и Луис, като така помогна за достигането на първа загуба срещу лидера в таблицата.

"Той имаше някои проблеми в началото на мача, но изигра много добро второ полувреме. Може би заслужаваше да вкара. Аз мисля, че той е много добра опция. Той ще играе и занапред както днес в някои срещи, разбира се."

Сари коментира решението да остави Мората и Жиру извън титулярите, а испанеца и извън състава:

"Причината е ясна. Играхме с Азар в атака и ако трябваше да променим нещо щеше да се появи Жиру. Щеше да е безполезно да имам двама нападателя на пейката, защото искам повече полузащитници. Имахме проблеми с крилата. Единствената опция беше Лофтъс-Чийк. Предпочитам това решение.

"Бях много щастлив с играта на Давид Луис още от началото. Има мачове, в които е лесно да стоиш в защитната линия, но има и други, в които движенията се получават. Понякога има и мачове като този с Тотнъм, в който защитата е разочарование. Днес той изигра страхотен мач, но тимът му помогна да играе добре."

  Сподели
424