Моуриньо: Не знам кога Юнайтед отново ще стане шампион


Н. Гавазов

Моуриньо: Не знам кога Юнайтед отново ще стане шампион

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо предположи, че отборът му няма да спечели Висшата лига на Англия до тогава, докато футболните власти не ограничат могъществото на Манчестър Сити.  

В момента УЕФА проучва появилите се в пресата информации за финансови нарушения на Сити. Над "гражданите" виси заплахата от нова глоба и изключване от Шампионска лига.

Ако вината на Сити бъде доказана, тогава Висшата лига и Футболната асоциация на Англия, които са задължени да наблюдават финансовото здраве на клубовете, също ще предприемат действия срещу "гражданите". Според Моуриньо, без това нещо Юнайтед няма как да върне титлата на "Олд Трафорд".

"Кога Юнайтед отново може да стане шампион? Не знам. Това зависи от нашата еволюция, но и от еволюцията на другите - тези, които са над нас.

Ако те продължават да се движат в една и съща посока, а техните амбиции, инвестиции и всичко останало остава същото, това е едно.

Друго нещо ще бъде, ако те се спрат или финансовият феърплей ги кара да спрат. Тогава можем да леко да намалим това изоставане", заяви Моуриньо.

Последната титла на Юнайтед е през сезон 2012/13. След 15 кръга през този сезон "червените дяволи" се намират на осмо място в таблицата за класиране, изоставайки на 18 точки от лидера Манчестър Сити.

  Сподели
570