Пикфорд: Това е нещастен случай


Н. Гавазов

Пикфорд: Това е нещастен случай

Вратарят на Евъртън Джордан Пикфорд се извини за фаталната си грешка в края на дербито срещу Ливърпул в неделя.

В последните секунди на този мач капитанът на "червените" Върджил Ван Дайк ритна топката към вратата на гостите. Кълбото може би щеше да се удари в гредата и да напусне пределите на терена, но вместо това вратарят на националния отбор на Англия върна топката в пределите на игрището, а от това се възползва резервата Дивок Ориги, който прати топката в мрежата.

24-годишният Пикфорд се опита да обясни грешката си и също така да се извини на феновете на "карамелите".

"Мисля, че Ливърпул всеки път има късмет, когато играем на "Анфийлд". .Това беше нещастен случай, наистина е така. Тоопката удари гредата, когато се опитвах да я изкарам извън вратата. Тя се въртеше, така че вместо нея, аз ударих гредата. Това е напълно лош късмет, но аз съм силен духом.

Просто искам да се извиня на феновете на Евертън. Мисля, че можете да видите нашия напредък като отбор, видяхте какви шансове имахме и какъв футбол играхме. В  това е положителното, но резултатът не може да бъде променен.

Вината винаги е на вратаря, ако направите грешка, която води до гол. Днес направих това за съжаление, но ще забравя за това и ще бъда готов за Нюкасъл в сряда.

Още веднъж се извинявам на феновете на Евертън, защото знам колко е важно това за тях.Това е важно и  за нас играчите. Но грешки  се случват. Това не е нещо, което може да ви научи на нещо и над което трябва да работиш по време на тренировките. Това е само инцидент", заяви Пикфорд.

  Сподели
442