Шюрле обясни защо се е провалил в Челси


Н. Гавазов

Шюрле обясни защо се е провалил в Челси

Нападателят на Фулъм Андре Шюрле обясни, че каза, че кариерата му в Челси е тръгнала надолу поради пилето, което е било заразено със салмонела. Андре пристигна на "Стамфорд Бридж" от Байер през лятото на 2013 г. и веднага започна да играе на добро ниво. Но след това Андре забави ход и през януари 2015 г. бе продаден на Волфсбург за 22 млн. паунда. Шюрле  си спомни за повратна точка, след която всичко се обърка.

"Бях много щастлив през първата си година там, когато попаднах в стартовия състав в половината от мачовете или дори по-често. Имах добри показатели, отбелязах важни голове и също така мениджърът  вярваше в мен.

Първата половина на втората година се оказа много трудна, сериозно боледувах от салмонелоза, заразявайки се с  бактерията в националния отбор, когато бяхме в Полша.  На следващия ден се върнах в къщи и се разболях.

За около седмица не можехме да разберем какво е това. Не излизах от дома си и ми бе лошо.  Трудно ставах от леглото, а после открихме, че това е салмонелоза".

Бях много слаб, виждате колко съм слаб, за това, губейки три, четири, пет килограма ... Бях изтощен и ми отне много време, за да се върна към нормата. Но аз така и не получих шанса да докажа, че отново съм на 100% готов.  След това имах възможността да се върна в Германия. Оттогава никога вече не ям пиле ", заяви Шюрле.

  Сподели
396